Избори 2022

Јелена Тривић: Нећу признати резултате избора

Јелена Тривић, кандидат ПДП-а за предсједника Српске, наводи да неће признати изборне резултате за ниво предсједника Српске, те истиче ће бити инсистирано да се избори понове.

Она је то написала осврћући се на изјаву Стевана Гутића, предсједника Бирачког одбора у селу Крајишник код Градишке, а који је признао да резултати гласања достављени ЦИК-у, не одговарају истини.

“Ја сам Зорану Калинићу, који се на листи налазио изнад Јелене, увео 137, а Јелени сам ставио три нуле”, рекао је Гутић за БН.

Управо то је коментарисала и Тривићева, наводећи да је предсједник бирачког одбора признао да је дописао њене гласове другом кандидату.

“Проналазимо на десетине бирачких мјеста на којима ја као један од два кандидата између којих се води највећа битка, имам или 0 гласова или јако мали број гласова (1 или 2), а да се моји гласови уписују другим кандидатима са листе за предсједника . Уз преко 32.000 неважећих листића на до сада обрађеном материјалу, бројним нерегуларностима у Добоју, Зворнику и Приједору, али и широм Републике Српске, уз многе нерегуларности ‘слијепих’ људи, показивача, истјеривања посматрача са бирачког мјеста, отварања врећа током ноћи, мијењања записника…”, истиче она.

Како додаје, све ово су разлози због којих неће признати изборне резултате за ниво предсједника Републике Српске.

“И инсистираћемо снажно и ићи према ЦИК-у да се избори понове. Наш правни тим све документује и предаје надлежним институцијама, а искористићемо сва цивилизована и демократска средства да ово истјерамо на чистац како би била испоштована народна воља”, истакла је Тривићева.

Поменуто село Крајишник је, иначе, родно мјесто мајке Јелене Тривић. Са овог бирачког мјеста, достављени су подаци ЦИК-у према којима је кандидат за предсједника Српске Милорад Додик освојио 141 глас, Зоран Калинић 137, а Јелена Тривић – нула.

Пензионерка Стана Санчанин за РТВ БН каже да је то немогуће.

“Јелена је овдје, може се рећи, рођена. Њена мајка је рођена и одрасла овдје и није могуће да није било гласача. Мени се пуно људи јављало. Гласала сам ја, муж, брат, снаја, братова снаја, син, гласало је пуно људи”, испричала је ова пензионерка.

Подијели...
Извор
НЕЗАВИСНЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!