Избори 2022

Петровић: Опозиција залуђује своје бираче

Генерални секретар СНСД-а Лука Перовић прокоментарисао је за АТВ изјаве опозиције да су избори покрадени.

“Желим да прокоментаришем изјаве опозиције да је неко покрао изборе, наравно, они праве алиби у својим редовима, а друго, залуђују своје бираче говорећи неистине”, рекао је Петровић и додао:

“Прије свега, узмите изборе у колико год хоћете процеса иза ових и 2014., 2016., 2018. и 2020. године и видјећете да је било увијек неважећих листића од пет до шест процената, на крају крајева, има и необиљежених листића, има и прекрижењих листића, има и наопако попуњених листића и тога увијек има пет или шест процената”.

Петровић истиче да је потпуно разумљиво да је прву ноћ бројања листића то уочено, али да то се сада верификује кроз софтвер ЦИК-а и да је немогуће прихватити изјаву Бореновића који тврди да су ти гласачки листићи поништени у току ноћи.

“Нису у току ноћи него су само унешени у току ноћи важећи листићи, али се уносе и неважећи и то најбоље ради софтвер који има најбоље локалне изборне комисије, а наравно који се послије имплементира у ЦИК, све примједбе су допуштене након објављивања прелиминарних резултата који ће бити сигуран сам у наредних 15 дана, обично тако буде и наравно да је могуће поднијети жалбе након тога, а све до тада су инсинуације спиновања и покушаја да се омаловажи побједа”, рекао је Петровић.

Петровић се захвалио свима који су подржали СНСД-а.

“Побједа на нивоу Републике Српске је величанствена, грађани су подржали, хвала свима који су подржали постојећу структуру власти, савакако да су они сматрали да Република Српска треба да настави стопама којима корача и то је врло важно рећи да је побједа убједљива и за српског члана Предсједништва БиХ и за предсједника Републике Српске, али и за СНСД-а и коалиционе партнере на нивоу Републике Српске”, рекао је Петровић.

Петровић истиће да је већ сада је видљиво да ће постојећа коалиција на нивоу Републике Српске ће имати 52, 53 или 54 посланика тако да је видљиво да Република Српска остаје стабилна.

Подијели...
Извор
АТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!