Специјал

Јавни регистар педофила, силоватеља и насилника у породици

[AdSense-B]
Република српска је мала територија са укупно 1.250.000 становника. Многи нашу Републику називају бастион моралних вриједности и једини простор у који сва „прљавштина“ западне глобализације долази посљедња или не долази никако. Због нашег начина живота и културе једноставно тешко прихватамо да у нашем окружењу имамо моралне преступнике који су „тумор“ патријархалног,социјалног, друштва. Свакодневни полицијски извјештаји јасни су показатељи да је број оваквих преступника у порасту. Може се уочити да је највећи пораст физичких и психичких насилника у породици.

Републици Српској треба један модеран закон по узору на Велику Британију или Македонију који јасно именом и презименом означава овакве преступнике у друштву тако што их ставља на „стуб срама“ а то је јавни регистар. Сваки преступник након правоснажности пресуде би доспио у јавни регистар који би понудио друштву на увид ко су морални преступници у њиховом окружењу. Република Србија ускоро треба да добије први овакав јавни регистар, и то само, педофила. Јавни регистар ових преступника у Србији већ има „прве становнике“. У регистар педофила у Србији уписана су 4 преступника ове врсте.

Грађани имају право да знају ко су људи који врше та зла дјела, да знају гдје живе, да им знају име и презиме и најбоља борба против ове „тумороидне“ социјане појаве је јавно приказивање престуника. Осим што би били познати јавности кривични закон би морао јасније да се одреди према оваквим људима. Кривични закон наше Републике није довољно „строг“ према моралним преступницима. Осим што би насилници, педофили и силоватељи морали да се уредно јављају надлежним органима, пријављују мјесто пребивалишта и пријављују путовање оваквим особама би требало и да се ограничи кретање, бар неко вријеме непосредно после извршења кривичног дјела, и то према мјестима гдје може поновити кривично дјело. То су прије свега вртићи, школе, јавна окупљања и слично.

Да би средину у којој живимо учинили бољом свака критика и сугестија на ову тему је добродошла.
[AdSense-B]

Билећа Online

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!