Избори 2022Политика

Додик на трибини у Билећи: Крећемо у реализацију брзе цесте од Требиња до Фоче (ФОТО/ВИДЕО)

На синоћ одржаној предизборној трибини СНСД-а у Билећи, у Спортској дворани “Тијана Бошковић”, представили су се кандидати ове партије за све нивое власти те послали политичке поруке бирачима.

Трибини СНСД-а у Билећи присуствовали су и кандидати ове странке за предсједника Републике Српске Милорад Додик, српског члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, носилац листе за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ у Изборној јединици три Радован Вишковић, носилац листе за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице девет Лука Петровић те бројни чланови и симпатизери СНСД-а и коалиционих партнера.

ФОТО:СНСД

Кандидат СНСД-а за српског члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да очекује да се Билећа прикључи великом изборном резултату СНСД-а широм Српске и истакла да та политичка партија жели да Билећа постане и политички и финансијски стабилна.

Цвијановићева је подсјетила присутне да су у Билећи уз помоћ СНСД-а реализовани многи пројекти уз подршку републичких институција те да и после 2. октобра желе да сарађују са Билећом.

Она је најавила да ће један од приоритетних пројеката у њеном фокусу бити санирање зграде Народне библиотеке Владимир Гаћиновић у Билећи која је оштећена у недавном земљотресу.

ФОТО:СНСД

Кандидат за предсједника Републике Српске Милорад Додик изјавио је да гаји посебне емоције према Билећи а коју је заволио похађајући школу резервних официра по којој је Билећа препознатљива.

Највећи дио трибине говорио је да је фокус његове политике очување српског идентитета и јединства те да се кроз свој рад трудио да афирмише Српску Православну Цркву као вјечитог чувара ових вриједности. Подсјетио је и то да док је вршио власт на различитим нивоима Република Српска изградила и обновила укупно 920 вјерских објеката.

Додик је говорио да се кроз свој рад трудио да изгради најбоље могуће односе са Србијом, Руском Федерацијом, Мађарском и Кином те да ће и даље то бити стубови политике СНСД-а.

Оно што жели је и то да Херцеговину види далеко развијенију и комуникацијски повезану са остатком центара те да због тога са Србијом и жели да се изгради аеродром у Требињу.

Додик је рекао и то да сљедеће године креће реализација брзе цесте од Требиња преко Билеће према Гацку и Фочи да би се повезали са Вишеградом и Србијом, а коридором да се брже долази до Бања Луке и осталих центара.

Најавио је да ће учинити све да, у временима која долазе, останемо да живимо у миру и да не будемо изложени било каквом рату упркос томе што долазе јако тешка времена.

Подијели...
Извор
Билећа Online

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!