Избори 2022

Додик открио ко ће бити премијер Републике Српске

Синоћ је у Бањалуци одржан састанак представника градског и мјесних одбора СНСД у Бањалуци, којем су присуствовали Жељка Цвијановић и Милорад Додик. Додик је присутнима саопштио да ће садашњи предсједник Владе РС вјероватно остати на том мјесту.

У СНСД су по свему судећи близу одлуци да мандатар за састав нове Владе РС опет буде Радован Вишковић.

Уколико ново контролно бројање гласова за предсједника Републике Српске потврди прелиминарне и непотврђене резултате избора и Милорад Додик стварно буде нови предсједник, нови-стари мандатар највјероватније ће бити Радован Вишковић.

То је Додик синоћ саопштио бројним члановима странке на састанку у Бањалуци.

Према нашим информацијама у Влади РС ће вјероватно остати и досадашња министарка финансија Зора Видовић.

Такође, у СНСД разматрају план према којем би након двије године на дневни ред дошла промјена односно реконструкција у Влади Републике Српске и Вишковића би замијенио неко други.

Вишковић је потпредсједник СНСД, а на челу Владе је од децембра 2018. године. На протеклим изборима био је кандидат за Парламентарну скупштину БиХ и освојио је више од 30 хиљада гласова.

Подијели...
Преко
НАЦИОНАЛ
Извор
СРНА

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!