Избори 2022

Ево ко ће у скупштинске клупе из Херцеговине

Када је ријеч о будућем саставу Народне скупштине Републике Српске према прелиминарним резултатима ЦИК-а БиХ на узорку од 87,11% још увијек се не може тачно са сигурношћу рећи ко ће у скупштинске клупе.

Како незванично сазнајемо од више политичких партија које имају резултате бројања и своје калкулације из Изборне јединице девет у скупштинску клупу ће три посланика СНСД-а, два посланика СДС-а, и по један посланик Социјалистичке партије (СП) и Листе за правду и ред Небојше Вукановића.

По калкулацији коју имамо у скупштинску клупу ће актуелни Генерални директор Електропривреде Републике Српске Лука Петровић из СНСД-а који је и рекордер по броју гласова у Изборној јединици девет. Уколико врати мандат у скупштинске клупе ће Милица Ијачић. У скупштинске клупе из СНСД-а сјешће и Извршни директор за производњу и техничке послове Илија Таминџија из Невесиња. Трећи посланик из СНСД-а који ће такође наредне четири године бити у скупштинским клупама је др Ненад Лаловић из Фоче.

Повратник у скупштинске клупе је СДС-ов Вукота Говедарица из Гацка, а у Народну скупштину ће и Огњен Бодирога испред фочанског општинског одбора СДС-а.

Социјалистичку партију (СП) у Народној скупштини Републике Српске испред Изборне јединице девет представљаће актуелни директор Електрохерцеговине Огњен Куљић из Невесиња.

Листу за правду и ред представљаће актуелни посланик те листе Небојша Вукановић.

Подијели...
Извор
Билећа Online

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!