Невесиње

Завршена најкритичнија дионица реконструкције пута Невесиње-Мостар (ВИДЕО)

Настављено је уређење пута од Невесиња према Мостару, до ентитетске границе, за који су Путеви Републике Српске обезбиједили новац.

Завршена је најкритичнија дионица од Невесиња до превоја Гребак.

Преостали посао требало би да буде завршен до краја мјесеца.

Ријеч је о првим озбиљнијим радовима у посљедњих 50 година, откако је пут изграђен.

Изузетно фреквентан пут, од посебне је важности за Невесиње, Гацко и привреду тога дијела Републике Српске. Иако је била идеја да се најкритичнији дијелови трасе реконструишу, за сада се коловоз наново нивелише, постављају нови слој асфалта, одбојна ограда и сигнализација.

До сада је нови слој асфалта постављен на око четири километра, од 10,7 уговорених. Путеви Српске обезбиједили су 3,3 милиона КМ.

У дане радова, саобраћај се обуставља од 8.00 до 17.00 часова.

– За све вријеме извођења радова на снази је измјена режима саобраћаја и она ће, према рјешењу, Министарства саобраћаја и веза, бити на снази до краја октобра, уколико временски услови дозволе. Уговор са извођачем ХП инвестинг Мостар потписан је са јасно дефинисаним цијенама и условима, те се као такви проводе – навели су из Путева.

Саобраћај од Невесиња према Мостару сутра ће бити дјелимично нормализован, с тим што ће возила бити преусмјеравана на алтернативну дионицу од Грепка према Мостару.

Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!