Невесиње

У невесињском породилишту у 2023. години рођено тридесетак беба више него у прошлој

Опет лијепе вијести из невесињског породилишта. За протекла 24 часа рођене су три бебе, двије дјевојчице и један дјечак. Порођаји су протекли у најбољем реду.

Главна медицинска сестра Жана Томовић каже да су порођаји обављени уз епидуралну анестезију и да се мајке и новорођенчад из Билеће добро осјећају. Она је потврдила да се претходног дана породила жена из Љубиња и да се до краја дана очекују још два порода.

Начелник Одјељења за гинекологију и акушерство Болнице Невесиње Ранко Кокотовић наглашава да је одјељење уређено и добро опремљено, медицинари едуковани, стручни и љубазни и да је то разлог што је невесињско породилиште популарно у региону. Кокотовић подсјећа да је од почетка године у Болници Невесиње рођено 206 беба из цијеле Херцеговине, што је тридесетак више него у истом периоду прошле године.

„То је велика обавеза и одговорност, али и радост здравствених радника“, истиче Кокотовић.

Из невесињског породилишта поручују да ће здравствене услуге додатно бити унапријеђене када стигне инкубатор и опрема за збрињавање новорођенчади који су набављени средствима прикупљеним на донаторској вечери “С љубављу храбрим срцима”.

Подијели...
Извор
РАДИО НЕВЕСИЊЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!