Вријеме

Упозорење на олујни вјетар за цијелу Српску. Удари и до 100 km/h

Олујни вјетар од ноћас дува у свим дијеловима Српске, а Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење за цијелу РС.

– Током ноћи и у првом дијелу дана биће вјетровито уз олујни вјетар у свим предјелима, Удари вјетра биће јачине од од 50 на сјевероистоку до 90 километра на час на западу и југу, на планинама понегдје и 100 km/h. Преподнеће  вјетар постепено слаби на сјеверу, а до вечери ће ослабити у свим предјелима – истакли су у РХМЗ.

На западу и југу у јутарњим часовима почеће киша, која ће затим јачати и премјештаће се од запада ка истоку. Понегдје ће бити и јачих пљускова са грмљавином. На југозападу и југу се очекују обилније падавине од 30 до 70 милиметара кише.

И управа цивилне заштите Републике Српске издала је упозорење на јак вјетар и невријеме.

Посебан апел упућен је грађанима и надлежним институције из области заштите и спасавања да предузму мјере и активности на личној и безбједности материјалне имовине од невремена и јаког вјетра који ће мјестимично дувати до 100 километара на час.

Снажан вјетар у Бањалуци дува од поноћи. Јаки удари  оштетили су дрвеће, а у парку “Mладен Стојановић” причињена је значајна шетета на огради тениског игралишта у насељу Старчевица.

Подијели...
Извор
ГЛАС СРПСКЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!