Вријеме

Вјетар на планинама до 70 километара на час, у Херцеговини 140 литара кише

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење на јак вјетар од данас до недјеље, 11. фебруара, који ће на планинама имати ударе јаче од 70 километара на час, као и на обилне падавине у Херцеговини током викенда, гдје се очекује локално о више од 140 литара кише по метру квадратном.

Вјетар ће данас јачати, па се у Семберији и Посавини и на истоку очекују удари од 40 километара на час, на западу до 60 километара, а на планинама на западу од 70 километара на час.

Вјетровито уз јак и олујни ветар биће и сутра, када се очекују се удари од 40 километара на час на сјевероистоку, односни у Семберији и Посавини, до 80 километара на час на југу и западу.

Јак до олујни вјетар дуваће током ноћи на недјељу, 11. фебруара, као и ујутру. Вјетар ће током јутра ослабити на сјеверу, а до средине дана и у осталим предјелима. Очекују се удари од 30 километара на час на сјеверу, а до 80 километара на час на југу и југоистоку, наводе из Републичког хидрометеоролошког завода.

У Херцеговни се од сутра поподне и у недјељу очекује јача киша уз обилније падавине. Очекује се од 80 до 120 литара кише по метру квадратном, локално и више од 140 литара.

– Због обилних падавина у кратком периоду могућа је појава и пораст бујичних водотокова и проблеми са оборинским водама – напомињу из Завода. 

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Преко
СРНА
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!