Хроника

Детаљи хапшења конобарице која је возила са 5,19 промила алкохола у крви

Од када је Полицијска управа Градишка, прије неколико дана, саопштила да је патрола у оближњој Чатрњи, из саобраћаја искључила жену која је управљала путничким аутомобилом са 5,19 промила алкохола у крви, о њој не престаје да се прича.

Весна Вучић, портпарол ПУ Градишка казала је за Српска Инфо да је невјероватно колико се овај случај коментарише и колику пажњу је привукао.

– И за нас у полицији то је несхватљиво – каже Весна Вучић.

Српска Инфо је у Полицијској управи сазнала више појединости, него што је то до сада објављено у саопштењима или информацијама, о жени која је имала рекордно висок ниво алкохола у крви.

– Полицијска патрола је зауставила особу са инцијалима Д.В. (идентитет познат редакцији) рођену 1976. године у Санском Мосту, која дуже вријеме живи у Градишки. Било је то 9. октобра, у један сати и 15 минута, послије поноћи. Није дјеловала сумњиво нити проблематично, понашала се, рекли бисмо, сасвим пристојно и нормално. Ипак, патрола је тек након дужег разговора посумњала у пијанство и одлучила да је тестира – навели су градишки полицајци, препричавајући овај случај.

Без проблема је изашла из аутомобила, а једино по чему су посумњали је изговор, заплитала је језиком, по неку ријеч нејасно изговарала, али је на ногама била сасвим стабилна.

– Тек када је измјерено овако високо пристуство алкохола у крви, полицајци су се зачудили, да је то уопште могуће. Појединци, у јавности, сумњају у инструмент, али томе нема мјеста. И иста особа, евидентирано је у полицијскиим документима, претходно је кажњена због 3,5 промила алкохола у крви, али се није промијенила. Наставила је да пије и да вози – појаснио су за Српска Инфо у Полицијској управи Градишка.

Карактеристично је, да иста жена, без обзира што пије и вози, није имала саобраћајних несрећа.

Послије искључења из саобраћаја, у Полицијској станици провела је девет сати на тријежњењу. Одређена јој је казна од 400 КМ, на два мјесеца биће одузета возачка дозвола плус два казнена бода.

Иначе, већина мушкараца са три пута мање алкохола у крви проведе и по 12 сати на тријежњењу у Полицијској станици и опет се не осјећају добро.

„Јунакиња“ ове приче пуштена је послије 9 сати јер је констатовано да више нема разлога ни потребе за задржавањем.

У ПУ Градишка нису се распитивали коју врсту алкохола је пила, али на основу њеног профила на друштвеним мрежама, може се закључити да је црно вино њено омиљено пиће.

Трагајући за још неким детаљима о њој, у службеним полицијским забиљешка пише да је по занимању конобарица, а од њених пријатеља сазнајемо да воли и пише поезију, те носталгичне текстове.

Заљубљеница је у изворну крајишку пјесму, присутна на концертима и фестивалима, а њени пријатељи су написали да је „предиван дијамант који не губи сјај“ и да је имала тешку прошлост „која је учинила снажнијом и спремнијом на све”.

– Никада нећеш упознати сличну особу, јер она је једна, једина и непоновљива – кажу њени пријетељи.

Подијели...
Извор
СРПСКА ИНФО

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!