Хроника

Ово је психолошки профил мужева који убијају супруге. Ево како ћете их препознати

Здравко Рајевић, предсједник Синдиката за борбу против криминала и корупције у Србији описао је детаљно психолошки профил мушкарца који је у стању да убије своју супругу.

Бројна истраживања довела су до психолошког профила који има пет кључних карактеристика. Прва карактеристика је да је та особа рођена у том граду и живи у том граду. Друга је да нема стално запослење. Трећа је да он живи са својом партнерком у заједници и да по правилу има двоје дјеце. Четврта особина је да није никада раније осуђиван и нема историју кривичних дјела, рекао је Рајевић.

– Пета особина је структуиран поремећај личности који осликава специфичности самог одрастања убице. Обично потиче из патријахалне породице. Жене у таквим породицама примају различите видове дискриминације и од њих се очекује послушност и покорност. Он на њу гледа као на предмет личне својине. Оно што указује да ће доћи до конкретне реализације самог убиства јесте чињеница да често конзумира претјерану количину алкохола или је склон да узима психоактивне супстанце или наркотике – рекао је Рајевић, преноси Курир.

Подијели...
Извор
Билећа Online

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!