Избори 2022

Петровић: ПДП се припрема за крађу општих размјера

Генерални секретар СНСД-а Лука Петровић реаговао је данас на оптужбе опозиције о наводним неправилностима приликом пријављивања чланова бирачких одбора.

СНСД позива све надлежне институције да раде свој посао и истраже сваку пријаву која указује на било какве неправилности. Ипак, мислим да је овдје неколико примјера у пар локалних заједница искориштено да се унапријед конструише прича о неким малверзацијама и преварама. Одлучно истичем да се СНСД таквим стварима не бави, а да ако је неко и покушао у некој општини да прави комбинације недупоштене изборним правилима ми смо става да се то треба спријечити – наглашава Петровић.

Петровић додаје да је интересантно да је опет ПДП најгласнији у овим неоснованим оптужбама, а да је управо ова странка направила сценарио изборне преваре на нивоу читаве Српске.

Наиме, непобитно смо утврдили да су све пријаве кандидата испред политичких субјеката СНС Федерације БиХ и Сељачке странке фиктивне, а да се иза њих у ствари крије управо ПДП. Наредних дана извршићемо додатне провјере, али досадашњи подаци указују да су ове странке фиктивно пријавиле по једног кандидата у свих 9 изборних јединица у Српској само да би добили мјеста у бирачким одборима које онда попуњава ПДП. Све провјере говоре да су сви пријављени чланови испред ових странака у ствари активисти ПДП-а – каже Петровић.

Петровић додаје да ће СНСД по комплетирању података предати пријаву и ЦИК-у и полицији јер је ријеч о организованом покушају преваре.

Да је тако потврђује чињеница да су пријавили СНС ФБиХ за изборе у Српској, као и Сељачку странку која сем у Модричи нема ниједног одбора. ПДП се досљедно понаша у маниру “држ’те лопова” и док народ замајавају са неколико локалних случајева, дотле су се они припремили за крађу општих размјера – закључује Лука Петровић.

Подијели...
Извор
АТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!