Привреда

Билећка мљекара “Пађени” планира да извози и на америчко тржиште

Билећка Мљекара “Пађени” планира ове године да прошири тржиште и на америчко, а на прибављању дозвола се већ ради, изјавио је данас Срни власник Мљекаре Ненад Вукоје.

Вукоје је подсјетио да Мљекара “Пађени” своје производе извози посљедњих двадесетак година, највише на околно и тржиште ЕУ.

-Покушавамо проширити тржиште и на америчко, ако успијемо прибавити све потребне дозволе – рекао је Вукоје.

Он је додао да су до извозили на тржишта земаља окружења и ЕУ, Хрватске, Словеније, Аустрије, Њемачке, Шведске и Данске.

Вукоје каже да је билећка мљекара прошле године извезла робу у вриједности од око два милиона КМ, што је око седам до осам одсто њихове годишње производње.

Према његовим ријечима, приоритет је да се подмири домаће тржиште млијека и млијечних производа, а остатак производа иде у извоз.

– У иностранству је добра потражња за нашим производим, а купци су најчешће са ових простора. Приликом извоза битан је квалитет производа – нагласио је Вукоје.

Подијели...
Извор
СРНА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!