Привреда

У Билећи велико интересовање за опрему из Мађарске

Пољопривредници у Билећи показали су велико интересовање за набавку пољопривредне опреме, за коју треба да плате само 30 одсто њене вриједности, у оквиру програма подршке Владе Мађарске, речено је данас на представљању ове опреме.

– Ово је огромна помоћ за људе који имају вољу за рад, јер купити нешто за само 30 одсто вриједности производа много значи – рекао је Роберт Фодор из бањалучког предузећа “Агробос”, које је у Билећи представило производе у оквиру програма са Мађарском.

Фодор је навео да ће пољопривредну опрему, након Билеће, представити и у Гацку, а сутра у Фочи, потом у Рогатици, на Сокоцу, Хан Пијеску и у Бијељини.

Презентација и излагање пољопривредних машина одржано је на платоу испред билећке Спортске дворане “Тијана Бошковић”.

Програм додјеле бесповратних средстава за набавку механизације, опреме и алата мађарске производње у оквиру подршке Владе Мађарске пољопривредницима у Српској договорили су раније предсједник Републике Српске Милорад Додик и премијер Мађарске Виктор Орбан.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!