Привреда

Бошњак: Млади који заврше обуку могу да рачунају на запослење

Занимање вариоца или заваривача, које је дефицитарно на тржишту Републике Српске и шире, једно је од најтраженијих и добро плаћених, а у неким фирмама постоји стална потреба за тим радницима који одмах могу да добију запослење, речено је Срни у требињском предузећу „Монтинг енергетика“.

Директор овог предузећа Бојан Бошњак рекао је Срни да у њиховом производном погону у Билећи средњошколци који уче занат за заваривача-бравара или вариоца обављају квалитетну праксу и могу одмах да се запосле по окончању обуке и трогодишњег школовања.

„Постоји стална потражња за заваривачима и браварима, а за младе који успјешно заврше обуку код нас током школовања увијек има мјеста“, истакао је Бошњак.

Он је подсјетио да се то предузеће, основано 2001. године, бави производњом металних конструкција и процесне опреме, те извози највише у Аустрију и Њемачку, а раде на домаћем и тржишту Црне Горе и запошљавају око 70 радника.

„То занимање је значајно и дефицитарно на тржишту јер у процесу металних конструкција заваривачи и бравари су све, а процјењујемо да ће потражња за њима постојати и убудуће“, рекао је Бошњак.

Билећки средњошколци истичу да им много значи што имају услове да науче занат у том предузећу и да су се већ двојица прије двије године запослила у тој фирми, те да постоји потреба и сада како у овој фирми тако и на тржишту рада, уз добро плаћене дневнице за тај посао, који мало ко зна.

Ове године је, како наводе, седам ученика у Билећи уписало тај занат, а претходно их је било и нешто више, па би с обзиром на то да је дефицитарно занимање интересовање ученика могло да буде и веће.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
СРНА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!