Привреда

Додик: Ове године планирано да отпочне изградња брзе цесте Требиње-Билећа (ВИДЕО)

У овој години очекујемо отварање бар пет фабрика које би требало да запосле неколико хиљада људи. То су фабрике које отварају западни инвеститори, они који знају да у Српској имате најјефтинију електричну енергију, квалитетну радну снагу, подстицаје везано за добит и доходак и они су наши најбољи амбасадори – рекао је за РТРС Милорад Додик предсједник Републике Српске.

-Пред Републиком Српској је много изазова, али и доста ивестиција у овој години. Настављамо да радимо са нашим партнерима – поручио је Додик.

Нагласио је да је у овој години планирано и да се отпочне изградња брзе цесте од Требиња према Билећи и даље према Фочи, односно према Вишеграду како би се повезали на ауто-пут који долази из Београда.

-Данас сам добио озбиљну понуду једне компаније која је спремна да гради ауто-пут од Добоја до Вукосавља и то под концесијом, без икаквих терета и обавеза Републике Српске. То је најповољнија понуда коју смо могли да добијемо и сад ћемо да размотримо ту понуду, јер већ готово годину дана са европске стране постоји блокада око те инвестиције, а нама је важно да изградимо ауто-пут до Бијељине – рекао је Додик.

Истакао је да је у плану развијање даље мреже ауто-путева, као и градња болнице.

-Као што знате, болница у Требињу је у пуном замаху изградње, неке чекају да буду завршене – рекао је Додик.

Истакао је да ће се борити да се одржи буџет.

-Обезбиједићемо да привредницима којима је проблем најнижа плата коју смо утврдили на 900 КМ, ја ћу с њима разговарати у наредних 10 дана. Учинићемо све да Република остане стабилна и да се бави инвестицијама – поручио је Додик.

Нагласио је да је веома битно да се бавимо и енергетским пољем.

-Настојаћемо да ријешимо проблем везано за гасовод. Очигледно да имамо огромну штету што немамо гасовод. Морамо обезбиједити сигурно снабдијевање енергентом будућности. За Републику Српску је стратешки циљ да изгради гасовод. Касније у току године покушаћемо да привучемо што више индивидуалних инвестиција. Имамо већ значајан број оних који су заинтересовани – рекао је Додик.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!