Привреда

Општина Билећа тражи инвеститора за фабрику житарица

Општина Билећа тражи инвеститора за поновно стављање у погон некадашње фабрике за прераду и складиштење житарица Агрохерц.

Фабрика припада предузећу Агрохерц и тренутно се налази у стечају. Основана је као дио предузећа Житопродукт 1948. године, а програм рада је обухватао складиштење житарица, мљевење, производњу сточне хране и пекарских производа. Фабрика је некада запошљавала 165 радника. У склопу ове фабрике налази се 5.449 м2 простора (силоси, мјешаона, зграда фабрике кекса, привредна зграда, пекара, складиште) и 31.455 м2 земљишта – истиче се у опису пројекта на сајту Инвест Српска.

Ради се о изграђеном објекту који се треба ставити у функцију, а као разлог за инвестирање се наводе:
-повећана потражња за житарицама на свјетском тржишту;
-повољна пословна клима;
-прихватљива цијена;
-очувана инфраструктура;
-расположива и квалификована радна снага.

Вриједност инвестиције је процијењена на око 400.000 ЕУР, а општина се обавезује да ће инвеститора ослободити плаћања комуналних накнада и такси за првих 12 мјесеци пословања.

Такође, општина ће субвенционисати запошљавање младих и социјално угрожених категорија.
Потенцијални инвеститор ће имати потпуну подршку општинске администрације са циљем што бржег обављања административно- техничких послова, а од инвеститора се очекује стављање овог објекта у функцију и отварање нових радних мјеста.

Објекат и припадајуће земљиште се налазе у приватном власништву, на погодној локацији, на удаљености од 1 км од центра града.

Урађена је пројектно-техничка документација, прибављена урбанистичка сагласност, а постојећи објекат нема никаквих финансијских оптерећења.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
ЕКАПИЈА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!