Република Српска

Расподјеле функција у Републици Српској још нису на дневном реду

Расподјела фотеља на нивоу Републике Српске још није дошла на дневни ред. У владајућој коалицији има оних који очекују више, или макар да задрже она јавна предузећа којим већ руководе. Међутим, многе би могла да изненади промјена или замјена директорских позиција.

„Оно што је најважније сада се дефинишу принципи формирања и активације кадровске структуре у Републици Српској. Свакако да у наредним седмицама слиједи детаљан договор око позиција али и принципа за именовање и смјењивање неких људи“, каже генерални директор „Електропривреде“ и генерални секретар СНСД-а Лука Петровић.

Шта прижељкују, о томе, барем пред камерама, нико не жели. Уједњена Српска за сада има више значајних директорских фотеља.

„Од Пошта, Цивилне заштите, Завода за уџбенике, Института за јавно здравство, Завода за метеорологију, Геолошког, мислим да сам све набројао“, каже предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић.

На питање шта је још остало око замјеничких позиција Стевандић каже: „Видјећемо, то је отворен процес не желим да гатам. И увијек се чувам када се изјављује било шта око кадрова да одмах почиње огромна харанга“.

Демос ће највероватније задржати Жељезнице Републике Српске. На питање да ли ће умјесто Уједињене Српске у Поште, кажу да још није било завничних разговора. Разговоре очекују и Социјалисти.

„Такође ту очекујемо само онолико процентуално колико имамо у броју посланика да будемо заступљени и у јавним предузећима и у извршним органима. Што се тиче Демоса, има оно што је имао и наслиједио из претходне власти а све осталу су била ад хок рјешења на којима практично нисмо ни учествовали. Као што је смјена директора, онога, довођење овога“, каже предсједник Демоса Недељко Чубриловић.

„Нема никаквих консултација тренутно, очекујем да би их требало бити и крајње је вријеме да почну. За нас је приоритет формирање власти на нивоу Републике Српске. Наравно поштујемо и то да је паралалено са овим формирање власти на нивоу БиХ. Није то лоше, добро је да имамо такву политичку стабилност на том нивоу организације“, рекао је предсједник СП-а Петар Ђокић.

Свој дио колача очекују и у СПС-у. Гора Селак тврди да није заинтересован за некадашњу позицију директора Казнено-поправног завода.

„Очекујемо разговоре у наредним данима. И свакако да ћемо ми шта нам буде понуђено, сходно нашем посланичком капацитету у законодавној власти у Републици Српској да ћемо ми предложити најбоље кадрове. Нећемо свакако предлагати подобне већ професионалце који могу да унаприједе систем, инстуције које нам се повјере на извршавање послова и задатака“, каже лидер СПС-а Горан Селак.

Шта прижељкују у НПС-у, нисмо успјели да сазнамо. Дарко Бањац није одговорио на наш позив.

Највише функција сигурно иде СНСД-у који у Народној скупштини има навећи број посланичких мандата.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
АТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!