Гацко

Вода за пиће у Гацку исправна. Полиција истражује диверзију

Вода за пиће на изворишту Вратло, са кога се општина Гацко снабдијева питком водом, и поред диверзије коју је идентификовала и гатачка полиција, исправна је за пиће, јер је, због бојазни да се приликом обијања шахтова и завијања главног вентила који је потом затрпан, могло десити и онечишћење воде, па је она дата у Сарајево на анализу.

“Оно што је битно нагласити јесте да је та вода узоркована и да је показано да је она исправна и ни у ком случају не пријети да угрози безбједност по здравље грађана Гацка, а полиција ће предузети мјере“, рекао је на прес конференцији ПУ Требиње начелник ове управе Синиша Лакета.

Он је потврдио да је ово извориште било без икаквог физичког обезбјеђења, али ће полиција, како каже, заједно са Општином Гацко и у томе дијелу предузети одређене мјере и активности, како би, наглашава он, такве стваре биле прошлост и избјегли се овакви немили догађаји, а полиција ће са своје стране учинити све да починиоци буду идентификовани.

Он је потврдио да је овај немио догађај још под истрагом и да се починилац или више њих још увијек воде као нн лица.

“Оно што је битно нагласити јесте да је извршена радња увиђаја на лицу мјеста, обавијештено је Окружно јавно тужилаштво у Требињу, а самом радњом увиђаја је утврђено да је дјеловањем једног или више НН лица завијен тај вентил и да је посут камењем. С обиром да је ријеч о неприступачном терену због снијежних наноса који се налазе на томе брдском дијелу, сву ноћ су трајале увиђајне радње, а током дана се предузима још активности под надзором Окружног јавног тужилаштва Требиње, које се за сада није изјаснило о врсти кривичног дјела“, прецизирао је Лакета.

Каже да и квалификација овог кривичног дјела слиједи, заједно са тужилаштвом, док се прикупе и још неке друге информације.

Подијели...
Извор
НЕЗАВИСНЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!