Гацко

Епископ Григорије у чин ђакона рукоположио др Лазара Супића из Гацка

Руком епископа Диселдорфског и све Њемачке Григорија у манастиру Острог, на празник Светог Василија Острошког у недјељу 12. маја 2024. године, у чин ђакона је рукоположен др Лазар Супић.

Ђакон Лазар Супић је рођен у Гацку 1980. године, гдје је завршио основну школу и гимназију. Електротехнику је дипломирао и магистрирао на Електротехничком факултету Универзитета у Београду.

Истовремено са електротехником студирао је и дипломирао теологију на Православном богословском факултету Универзитета у Београду.

Докторске студије нуклеарног инжењерства, уписао је 2009. године на Универзитету у Берклију, а под менторством професора Kаја Фетера и професора Јасмине Вујић, одбранио је докторат из области детекције зрачења на бази Kомптоновог ефекта.

Након докторских студија на Берклију, радио је постдокторска истраживања у Мичигену (Ann Arbor) и Берклију из области детекције зрачења и вјештачке интелигенције. Тренутно се бави истраживањем из области neuromorphic computing and brain-inspired computing, као и примјеном вјештачке интелигенције у области детекције зрачења. Објавио је радове у престижним часописима из наведених области, међу којима су најпрестижнији издавачи за мултидисциплинарне области као Сell Press (секција Patterns) и Nature (секција Machine Intelligence).

Гостовање у емисији ”Острошки светионик” из 2016. године можете погледати овдје:

Подијели...
Извор
МИТРОПОЛИЈА ЦРНОГОРСКО-ПРИМОРСКА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!