Гацко

Срећа спасила породичну кућу Стањевића у Гацку (ФОТО)

У раним јутарњим часовима, одржан је састанак кризног штаба, на позив начелника општине Гацко, потом су све релевантне службе изашле на терен и обишле подручје које је највише било изложено подрхтравању тла, рекао је за РТРС старјешина Ватрогасне јединице Гацко Алекса Вучковић.

– Оно што смо затекли биле су мање материјалне штете, имамо у на једној подручној Основној школи мања оштећена, одрон стијене, која се на срећу зауставила код стамбеног објекта гдје живи породица, то је нешто то је значајније – истакао је Вучковић.

Он је додао, да су на терену, те да се ситуација помно прати, као и да до сада није било дојава о знатнијим оштећењима.

У селу Казанци код Гацка огромна стијена се докотрљала одмах поред куће породице Стањевић. На срећу, зауставила се одмах испред куће те није било никаквих посљедица, раније је јавио АТВ.

– Имамо и мања оштећења гдје је оперативни дио ватрогасно-спасилачке јединце. На улазу у град има стара зграда, која се већ годинама урушава, а земљотрес је проузроковао оштећења, која ће се морати санирати – закључио је Вучковић.

Према ријечима начелника општине Билећа, Веселина Вујовића, који је говорио за Радио Републике Српске, земљотрес се јако осјетио у 4.07 минута, али и тридесетак мањих земљотреса након тога.

ФОТО:РТРС
Подијели...
Извор
РТРСАТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!