Љубиње

Оштећене зграде у Љубињу које су страдале у земљотресу прије двије године

У општини Љубиње од посљедица земљотреса који је рано јутрос погодио Црну Гору, а осјетио се у Херцеговини, додатно су оштећене зграда општине и зграде које су већ претрпјеле штету у земљотресу прије двије године, изјавио је Срни начелник ове општине Стево Драпић.

– Пао је један дио зграде гдје су била четири стана из којих су раније исељене породице због оштећења у претходном земљотресу – рекао је Драпић.

Он је навео да је раније потписан меморандум гдје се Влада Републике Српске обавезала да ће завршити станове, али да још није расписан тендер за изградњу те зграде.

Драпић је додао да је расписан тендер за санацију зграде општине, те да ће у наредних мјесец дана почети реновирање.

У општини Берковићи нема пријављене штете усљед земљотреса, речено је у овој општини.

Хидрометеоролошки завод Републике Српске саопштио је да се рано јутрос догодио земљотрес са епицентром у региону Никшића у Црној Гори, са магнитудом од 5,5 Рихтера и процијењеним интензитетом у епицентралној зони од седам степени Меркалијеве скале.
Из Завода су истакли да земљотрес овог интензитета, који се догодио у 4.06 часова, изазива оштећења у епицентралној зони и шире, те да се осјетио у БиХ.

Подијели...
Извор
СРНА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!