Љубиње

Хуманитарци граде дом Јањићима из Љубиња

Породица Јањић из Љубиња остала је без крова над главом у пожару, који је у њиховој кући избио због дотрајалих инсталација, али ће објекат бити обновљен уз подршку општине и хуманих људи.

У суботу увече изгорио је спрат куће, а како је за “Глас Српске” потврдила власница Божидарка Јањић, до пожара је дошло због лоше инсталације продужног кабла или пуњача за телефон и настао је пожар.

Ова породица у трену је остала без свега што је годинама стварала, а пожар је у потпуности уништио кров и горњи спрат, а приземље је оштећено водом.

– Најважније је да је жива глава и да нико није настрадао. Увијек има добрих људи, а захваљујући пријатељици Драгани Круљ имамо привремени смјештај. Надамо се да ћемо уз помоћ добрих људи успјети да обновимо кућу или приземље у којем би поново могли да боравимо – рекла је Јањићева.

Присјетила се како се све десило муњевитом брзином.

– Све се брзо издешавало. У том моменту били смо на тераси и чули смо неко пуцкетање. Мачка је лупала по прозору и син је изашао на спрат с намјером да је склони и видио је дим. Брзо смо извели дјецу, прихватиле су их комшије које су већ биле изашле из куће јер су осјетиле дим – рекла је она.

Како каже, за горњи спрат куће и кров није било спаса, јер се ватра брзо ширила, а вода од гашења је и приземље учинила неусловним. Додала је да јој подршка и помоћ хуманитараца много значе.

– Ватрогасци су брзо интервенисали, дошли су за десет минута, а штета је огромна. На спрату је било све новоурађено, а од толике воде и температуре страдало је и приземље – казала је Јањићева.

Начелник општине Љубиње Стево Драпић рекао је за “Глас Српске” да нису сједили скрштених руку, него су се одмах ангажовали да помогну овој породици у невољи.

– Ватрогасци су брзо реаговали, били су на лицу мјеста за десет минута, спасли су све околне куће, јер је то у граду гдје је између кућа размак пет метара. У обнову идемо заједно, општина и хумани народ – рекао је Драпић.

Како каже Драпић, већ су предузели прве кораке да што прије покрију кућу.

– Морамо замијенити читав кров, а са породицом смо донијели одлуку да излијемо плочу, које до сада није ни било. Уз хумане људе урадићемо кров, а ми као општина већ смо ангажовали мајсторе да ураде плочу – рекао је Драпић.

Он је позвао још једном све суграђане, али и све који у себи имају солидарности да се одазову.

– Апеловали смо да се сви заједнички укључимо, дамо колико је ко у могућности, те да се ова породица врати у свој дом – рекао је Драпић.

На “Фејсбук” страници општине Љубиње наводи се да се новац за помоћ породици Јањић може уплатити на текући рачун Божидарке Јањић број: 5674335000097955 – Атос банка, а девизни рачун је 5674335416493735.

У објави се наводи да су за прикупљање новчаних средстава овлашћени Миленко Илић из Црвеног крста Љубиње, те Славиша Јањић, Миленко Бетегало и Војо Будинчић. Новчани прилози могу се дати и у угоститељском објекту “Дана” Љубиње и трговини “Ћоровић” у овој општини.

Хуманитарни турнир

Како каже Стево Драпић, у међувремену су имали и хуманитарни турнир у малом фудбалу одакле ће дио новца бити преусмјерен и за ову намјену.

– Од улазница смо имали око 6.000 марака, а 500 марака пребачено је одмах на рачун Јањићима како би се ургентно помогло овој породици. Важно је да се сви укључимо да наше комшије добију кров над главом – рекао је Драпић.

Подијели...
Извор
ГЛАС СРПСКЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!