Друштво

Објављени нацрт систематизације радних мјеста у општини Билећа донио нове проблеме (ВИДЕО)

Нема краја проблемима у општини Билећа.

Објављени нацрт систематизације радних мјеста, који би требало да ублажи проблем вишка радника на општинском буџету, умјесто да рјешава, донио је нове проблеме.

Наиме, неки радници тврде да је политчки мотивисан.

Начелник општине Билећа Веселин Вујовић рекао је данас да је нацртом систематизације радних мјеста у овој локалној заједници предвиђено да више од 50 радних мјеста буде проглашено вишком како би се смањила издвајања новца из општинског буџета за плате јер се за те намјене даје више од 60 посто.

Вујовић је рекао да је нацртом систематизације радних мјеста предвиђено да се смањи издвајање новца из општинског буџета за плате, јер не може да поднесе та издвајања.

Он је навео да је општински буџет готово стално у блокади због резервисаних средстава за плате радника који туже општину.

Вујовић је напоменуо да више од 70 посто радника тужи општину за мајске плате, а људи који не туже примили су децембарску и јануарску.

Из општинске Синдикалне организације сматрају неприхватљивим овај нацрт и најављују институционалну борбу.

„Синдикат има велике замјерке на нацрт систематизације“, рекла је члан Синдикалне организације Драгана Папић и додала да је овим документом предвиђено да 54 радна мјеста буду укинута.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
РТРССРНА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!