Друштво

Синдикат општине Билећа: Начелник нацрт систематизације боље да окачи мачку о реп

Поводом Нацрта систематизације у општини Билећа, по којем би доста радника могло остати без посла, огласио се општински Синдикат који је поручио да „би боље било да су начелник и његови сарадници тај нацрт окачили мачку о реп“.

„Поштовани, нацрт систематизације који су данас објелоданили начелник и његових сарадници рађен је по принципу снила баба што би била рада, и умјесто што је окачен на огласну таблу, боље би било да су га окачили мачку о реп“, поручили су из Синдиката и додали:

„Захваљујући неким од начелникових сарадника и директора јавних установа имали смо увид у исту, и на прво читање схватили да се ради о осветизацији која је чекала да угледа свјетло дана у предизборној години, да би се политички апетити појединих одборника могли намирити преко леђа не(подобних) радника“.

С обзиром да је за сада ријеч само о нацрту, навели су да неће „детаљисати детаљисати о уцјенама, мобингу и политичкој трговини“.

„Али ће јавност бити изненађена многим подацима који су нам достављени, како од радника тако и од функционера који се не слажу са оваквим покушајем политичке одмазде. Чему причати о вишку а запошљавати, дичити се младима, а остављати их без хљеба,цијенити школоване, а пустити нешколоване да уцјењују и одлучују. Није само  синдикална обавеза указати на неправду, то је и наша људска дужност, једнака као и дужност троје директора Јавних установа који су своје оставке приложили на олтар правде и истине, не желећи да буду ничије марионете, јер све прође, али остаје чињеница“, навели су из Синдиката и закључили:

„Како јуче рече један директор, да онај ко би вас данас оставио без посла тај би вас сутра оставио и без живота. И на крају, али не мање важно, и критеријуми везани за систематизацију су пали на Уставном суду, јер општина није плијен а радници нису ловина. Што прије то схвате, биће боље, за њих“.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
АТВ

Један коментар

  1. Mnogo mi se vi crvendaći kuražite i prijetite. Kratko vam je pamćenje, pa da vas podsjetim, vaši su ostavili dug od dvadeset miliona maraka. bolje bi vama bilo da napokon shvatite šta ste radili u prošlosti. Tražite neku pravdu a ne radite ništa. Hoćete plate za nerad. Vaše dame iz SNSD-a su trošile hiljade maraka na pedikir i manikir u Crnoj Gori, bivši načelnik nikada nije odgovarao za razne zloupotrebe. I pametnije vam je da ne prijetite, narod će vas istjerati na ulicu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!