Република Српска

Ова два документа борци ће требати предати за јединствен борачки додатак

Борци из Српске, да би остварили јединствени борачки додатак, потребно је да у сједиште општине или града донесу само копију личне карте и копију текућег рачуна.

То је за “Независне новине” испричао један од запослених, који ради на овим пословима.

“Да би поднијели захтјев за борачки додатак, потребно је да донесу копију личне карте, али и копију текућег рачуна ако желе да им додатак иде на текући рачун. Све остало постоји у спису и нема потребе да ишта више копирају”, рекао је саговорник “Независних новина”.

Међутим, звали смо још неколико локалних заједница у Српској, те се распитивали о томе шта треба да борци донесу од докумената, али нам је речено да процес подношења захтјева још није почео (иако су из Владе Српске најавили да почиње данас).

“Тренутно још не знамо ни ми, још ништа службено нисмо добили. Само смо чули као и сви остали, из медија, да ће то право бити признато и да ће се захтјеви подносити. Можда да назовете за десетак дана”, речено нам је у једној општини, а у другој локалној заједници су нам рекли да “назовемо за три-четири дана”.

Из надлежног одјељења у Градској управи Добој рекли су нам да се захтјеви већ данас могу предати.

“Захтјеви се предају у Матичном уреду, а потребно је да борци донесу личну карту, односно копију и постоји захтјев који се узме на шалтеру и то је то. Захтјеви се запримају, али нам још званичне инструкције нису стигле”, речено је за “Независне” новине у добојској Градској управи.

С друге стране, из Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске тврде да су надлежним градским односно општинским органима достављене инструкције у вези са запримањем захтјева, а “да ће о даљем поступању бити благовремено обавјештени”.

“Захтјеви за остваривање права на мјесечни борачки додатак предају су општинским/градским органима управе надлежним за послове борачко-инвалидске заштите према мјесту пребивалишта борца. Уз захтјев се прилажу копије личне карте и текућег рачуна (уколико ће се исплата вршити путем текућег рачуна)”, речено је за “Независне новине” из Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске.

Подијели...
Извор
НЕЗАВИСНЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!