Избори 2022

СНСД поднио кривичну пријаву против Вукановића и Тривићеве

Савез независних социјалдемократа поднио је кривичну пријаву против Небојше Вукановића и Јелене Тривић због изношења у јавност информација о убаченим фалсификованим гласачким листићима два дана прије званичне објаве из ЦИК-а БиХ, потврђено је у овој политичкој партији.

Фалсификовани листићи у Главном центру за бројање у Сарајеву пронађени су у недјељу, 23. октобра, а Вукановић и Тривићева тај проналазак најавили су на конференцији за новинаре која је одржана 21. октобра.

Тривићева и Вукановић су рекли да ће бити пронађени „фалсификовани и копирани, наново штампани листићи“.

Према сазнањима Срне, ове малверзације у вези са фалсификованим гласачким листићима настале су у складишту ЦИК-а у Источној Илиџи.

Срна је раније објавила да је ЦИК БиХ 31. августа донио одлуку о именовању Срђана Бјелице за контролора за транспорт, руковање и складиштење гласачких листића на Општим изборима у БиХ.

Срђан Бјелица рођак је начелника општине Источна Илиџа и функционера СДС-а Маринка Божовића, а у родбинским везама је и са чланом ЦИК-а Вањом Бјелица Прутина.

Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!