Избори 2022

СИПА и тужилац упали у Главни центар за бројање гласова у Сарајеву

Инспектори Агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА) обављају увиђај у Главном центру за бројање гласова у сарајевској “Зетри” због сумње на једно кривично дјело.

Потврдила је то „Гласу Српске” портпарол СИПА Јелена Миовчић и појаснила да увиђај обављају по усменој наредби и под надзором Тужилаштва БиХ.

-Инспектори су још на терену и о детаљима не можемо да говоримо. Више информација биће познато касније – истакла је Миовчићева.

Тужилаштво БиХ је запримило и дало у даљу процедуру пријаву Централне изборне комисије у вези са фалсификовањем гласачких листића, потврђено је „Гласу Српске“ у тој правосудној институцији.

– Поступајући тужилац је заједно са тимом из СИПА данас изашла на увиђај у Главном центру за бројање гласова, како би се утврдиле све околности, те се тужитељица могла одредити о даљем поступању – речено је у Тужилаштву.

Подијели...
Извор
ГЛАС СРПСКЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!