Избори 2022

Градоначелник Добоја најавио да ће тражити смјену Суада Арнаутовића и чланова ЦИК-а

Градоначелник Добоја Борис Јеринић поручио је предсједнику Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ/ Суаду Арнаутовићу да ће тражити његову смјену због понижавања, лажног оптуживања и етикетирања Добоја, као и смјену чланова Комисије јер крше закон и људска права.

Јеринић је у отвореном писму Арнаутовићу навео да су се скандалозне изјаве које је изнио “напамет” или по наруџби да би оптужио Добојлије и Градску изборну комисију показале као неистините, јер су неискориштени гласачки листићи и печати пронађени.

Он је најавио правну борбу и сваки вид борбе због тортуре коју Добојлије константно трпе због незнања и страначких људи у ЦИК-у БиХ.

Јеринић је нагласио да Добојлије немају ни финансијере, нити стране амбасаде које морају слушати, да његови грађани неће бити покусни кунићи.

“Многи прижељкују ексцесе, а ми смо увијек за стабилност и то је разлог што грађане нисам позвао пред ЦИК али тај демократски чин протеста остаје опција. Мени су моји суграђани изнад свега и одговарам њима, а не факторима из сјене”, рекао је Јеринић.

Он је напоменуо да се међу члановима ПДП-а прича да је наредни корак неки нови избори.

“Добојлије немају коме послати петицију у Представнички дом, али чим прогласите резултате избора, то ће бити први захтјев. Захтјев за смјену непрофесионалних, недемократских, чланова који крше закон и људска права у БиХ, нестраначког и независног тијела, што би ЦИК БиХ требало да буде”, навео је Јеринић.

Он је додао да ће прво тражити смјену Арнаутовића због понижавања, лажног оптуживања и етикетирања Добоја, а упитао га је и да ли ће Добојлије и чланови ГИК-а добити његово извињење?

“Господине Арнаутовићу имунитет који имате за обављање дужности се не може користити за лажне информације с циљем узнемиравања јавности, нити је општа препрека за кривични или парнични поступак. Најмање сто можете учинити је да се извинете на начин како сте и дезинформисали јавност први пут”, навео је Јеринић.

Арнаутовић је недавно рекао федералним медијима да је након што је преузет изборни материјал из свих општина у БиХ “да у граду Добоју са 61 бирачког мјеста не постоје вреће и печати од неискориштених гласачких листића”.

Члан ЦИК-а Вања Бјелица Прутина изјавила је прошле седмице да у Добоју недостају вреће са двадесетак бирачких мјеста, а не са 61, како је раније рекао Арнаутовић, те да је могуће и да је у питању само непрописно паковање.

Прутина је рекла да је код давања изјаве Арнаутовића дошло до неких нејасноћа и “шума у комуникацији” јер је, заправо, ријеч о мањем броју бирачких мјеста.

Подијели...
Извор
СРНА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!