Република Српска

Српска добија регистар добровољних давалаца матичних ћелија. Србија донирала милион евра (ВИДЕО)

У Административном центру Владе Српске у Бањалуци синоћ се одржало 14. донаторско вече “С љубављу храбрим срцима”, под високим покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Хуманитарни број 1411, који је отворен за донирање средстава у износу од 1 КМ, синоћ је до 22.40 часова позван 105.770 пута.

Сав приход ће бити намијењен за успостављање регистра добровољних давалаца матичних ћелија и оснивање Лабораторије за ХЛА типизацију ткива при Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске.

На директну иницијативу предсједника Србије Александра Вучића, Влада Србије ће донирати милион евра за хуманитарну акцију “С љубављу храбрим срцима”, рекла је предсједница Владе Србије Ана Брнабић.

– Част ми је што сам овдје са вама, увијек је велико задовољство да можемо заједно обиљежити овај дан и да покажемо да је Влада Србије увијек ту да помогне. Ова манифестација је инспиративна у сваком смислу, окупља нас, тежимо заједно да будемо бољи људи – истакла је Брнабићева.

Како она додаје, на директну иницијативу Александра Вучића, Влада Србије ће донирати милион евра за ову хуманитарну акцију.

– Све што је потребно, а такође ћемо укључити и даваоце у наш регистар током овог прелазног периода – додаје Брнабићева.

Брнабићева додаје да је Србија увијек уз Републику Српску, те да ће наставити досадшњу сарадњу.

Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!