Федерација БиХ

Војник бошњачке националности који је српског колегу напао ножем удаљен из службе

Кандидат на обуци М. Ђ. починио је тежу повреду војне дисциплине, те је у складу са важећим законским актима донесено Рјешење о прекиду основне војне обуке и обустављања поступка пријема кандидата, саопштено је из Министарства одбране БиХ а преноси АТВ.

Додају, да су Оружане снаге БиХ, након ванредног догађаја на основној војничкој обуци у Центру за основну обуку ОС БиХ у касарни “Заим Имамовић” у Пазарићу, подузеле неопходне мјере на утврђивању релевантних чињеница и одговорности актера предметног догађаја.

Из Министарства наводе да Оружане снаге БиХ настављају инсистирати на поштивању Закона о служби, Етичког кодекса понашања и осталих законских регулатива и прописаних процедура од стране свих припадника система одбране, те ће сваку повреду истих строго санкционисати.

Подсјећамо да је јуче,током ноћи,војник бошњачке националности напао ножем српског колегу у касарни у Пазарићу. Напад се догодио око 02.30 часова послије поноћи. Све је започело претходног дана када је, наводно, исто лице, физички напало свог колегу.

Иако су током дана били развађени, те се бошњачки војник извинио своме српском колеги, током ноћи, исти је упао у спаваоницу и са ножем на врату, пријетио да ће га заклати.

Подијели...
Извор
АТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!