Федерација БиХ

Покренут поступак у касарни у Пазарићу

У касарни „Заим Имамовић“ у Пазарићу догодио се тежи облик нарушавања војне дисциплине због чега је покренут поступак за утврђивање дисциплинске и кривичне одговорности два кандидата на основној војничкој обуци у Центру за основну обуку, саопштено је из Министарства одбране у Савјету министара.

Поступак су, након јучерашњег ванредног догађаја, покренули истражни органи Министарства одбране и Оружаних снага.

– Оружане снаге БиХ предузеће све неопходне мјере за санкционисање свих одговорних лица, те додатно појачати контролу и надзор за поштовање свих елемената војне дисциплине у свим јединицама и командама Оружаних снага, а у циљу спречавања било каквог непоштовања Закона о служби, Етичког кодекса и осталих законских регулатива и прописаних процедура – истичу из овог Министарства.

Министарство и Оружане снаге ће на основу чињеница до којих се дође унутрашњом истрагом предузети даље мјере и радње у складу са прописима и процедурама, о чему ће јавност бити благовремено упозната.

Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић изјавио је да је упознат о дешавањима у касарни у Пазарићу у којој се одвија обука кандидата за професионалне војнике, те да су надлежне команде Оружаних снага БиХ предузеле мјере у складу са Законом о служби и подзаконским актима.

Гогановић је навео да су, осим војне полиције, у цијели случај укључени надлежни из Полицијске станице Хаџићи и кантонални тужилац.

– Не желим улазити у квалификацију и тежину кривичног дијела прије увида у садржај службеног извјештаја. Оно што могу већ сада потврдити – то је да нећу дозволити никоме заташкавање овог случаја и да ћемо истрајати у његовом расвјетљавању до краја, што би требало бити у интересу свих – истакао је Гогановић.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!