Федерација БиХ

Ова основна школа забранила мобилне телефоне. Наставно особље недоступно током наставе

Основна школа “Била” у Витезу донијела је одлуку да се ученицима забрани доношење мобилних телефона, рачунара, мп3, мп4 те сличних уређаја у ову установу.

Како наводе, у складу са правилником о кућном реду и кодексу понашања ученика, а на приједлог Савјета ученика, Савјета родитеља, Учитељског савјета те након одржаних родитељских састанака, школски одбор је донио ову одлуку.

“Овај пројект под називом ‘Стоп мобителима у школи’, покренут је прије четири године, у априлу 2019. године, на иницијативу наших ученика и родитеља и као такав наишао је на одобрење свих нас заједно те показао добре резултате. Међутим, протекле школске 2022./2023. године, многи ученици су прекршили ту забрану те на такав начин довели себе у неугодну ситуацију изрицања одређених одгојно – дисциплинских мјера и одузимање мобилних”, наводе из ове школе.

Како би сви заједно допринијели да се овакве ситуације избјегну, они су позвали и замолили све да овај пројект поново заживи у правом смислу те ријечи.

“У складу с тим, обавјештавамо вас да ће вама и свим ученицима увијек бити доступни телефони школе за све информације, цијелог радног времена школе, то јест од 7.30 до 19 часова, канцеларија секретара школе, педагога и психолога – 030/716-243. Важно је напоменути да сви наставници и учитељи, током наставе неће бити доступни на својим мобилнима, као примјер свим ученицима”, истичу из ОШ “Била”.

Подијели...
Извор
НЕЗАВИСНЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!