Република СрпскаФедерација БиХ

СИПА хапси у више градова због продаје диплома

Припадници Агенције за истраге и заштиту на подручју више градова у БиХ проводе акцију „Кластер“ која је усмјерена на незакониту продају факултетских диплома.

Акција се проводи на подручју Бањалуке, Бијељине, Источног Сарајева, Приједора, Козарске Дубице, Брчког, Травника и Мостара.

– Наведена оперативна акција резултат је вишегодишњег рада полицијских службеника Државне агенције за истраге и заштиту, која је усмјерена на откривање починилаца напријед наведених кривичних дјела.  Оперативна акција „Кластер“ се реализује по налогу Суда Босне и Херцеговине, под надзором Тужилаштва БиХ и у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Херцеговачко-неретванског кантона, Средњобосанског кантона и полицијом Брчко дистрикта Босне и Херцеговине – рекли су у СИПА.

У Тужилаштву БиХ су рекли да је у оквиру акције приведено више радника и високих функционера универзитетских и факултетских установа у БиХ.

У оквиру претреса заплијењена је и већа количина новца, који потиче из незаконитих активности, а у складу са наредбом Суда БиХ, обавља се одузимање обимне документације и предмета у већем броју установа.

– Ова акција је дио напора Тужилаштва БиХ и агенција за проведбу закона у борби против системске корупције у БиХ и откривања и процесуирања особа које чињењем кривичних дјела, наносе велику штету владавини права и свим грађанима, као и академској и универзитетској заједници у сегменту  високог образовања у Босни и Херцеговини – поручили су из Тужилаштва БиХ.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
СРПСКА ИНФО

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!