Република Српска

Вучинић и Вукановић признали грешку. Спремни да сносе санкције

Посланик Листе за правду и ред, Небојша Вукановић, признао је да је Ђорђе Вучинић погријешио и да је прекршио скупштински Пословник када је јуче гласао и у његово име.

Прихватамо санкцију каква год буде, каже Вукановић.

Каже да је изашао испред НСРС не знајући да ће ускоро гласање.

Вучинић је признао да је погријешио, али да је свима јасно како би Вукановић гласао за кандидада СДС за потпредсједника НСРС.

Вучинић је читао пословник који каже да се у овој сутуацији понавља гласање, а да се посланик удаљи са сједнице.

– Стевандић то није учинио него ме је оптужио као да сам криминалац. Ту сам, ухапсите ме одмах, није никакав проблем. Ако је ово највише што могу да нам нађу, свака им част – каже Вучинић.

Вукановић је рекао да је Дарко Томаш, начелник Прњавора, звао СНСД и тражио да кандидат СДС из Прњавора не буде изабран за потпредсједника НСРС.

Вукановић је поново позвао власт да “збрине” Обренку Слијепчевић да више не буде предсједница Републичке комисије за сукоб интереса, да нам се свијет не смије

– Жао ми је госпође Слијепчевић и њене породице која трпи због њеног излагања – каже Вукановић.

Говорећи о истрази полиције и тужилаштва о изградњи тениског терена у Бањалуци, по његовој пријави, Вукановић је рекао да ће Драшко Станивуковић сада још више бити у шаци Милорада Додика.

– Он више нема нашу подршку. Буџет није исто као татине паре. Не може се градити спортски терен без дозволе, без одлуке Скупштине, да се изабере најбољи понуђач, а не да се новац пребације Тениском савезу Српске – каже Вукановић.

Јелени Тривић је пожелио срећу у формирању Народног фронта.

– Она ће сигурно остати на опозиционом курсу. Она нас ни на који начин не може да угрози. Нека јој цвјета хиљаду цвјетова – каже Вукановић.

Подијели...
Извор
СРПСКА ИНФО

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!