Привреда

Болницу Требиње градиће фирма из Билеће

Влада Републике Српске прихватила је информацију о потписивању уговора за пројектовање, изградњу и опремање нове Јавне здравствене установе Болница Требиње по принципу “кључ у руке”, у вриједности 128,4 милиона КМ.

Министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић је задужен да потпише уговор за реализацију овог пројекта са изабраном групом понуђача коју заступа представник групе понуђача “Херц градња” Билећа за укупну цијену понуде од 128.448.448 КМ са ПДВ-ом, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Влада је сагласна да се финансијска средства за реализацију пројекта обезбиједе из Буџета Републике Српске, у оквиру Буџета Министарства здравља и социјалне заштите, те да ће се иста исплаћивати у 48 једнаких мјесечних рата.

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске претходно је спровело тендерску процедуру и донијело одлуку о избору најповољнијег понуђача, те прибавило мишљење Правобранилаштва Српске на нацрт уговора, наведено је у саопштењу.

Влада Републике Српске је задужила Републичку дирекцију за обнову и изградњу да врши стручно-технички надзор на извођењу радова.

Укупна бруто површина болничког комплекса је 17.826 метара квадратних.

Болнички објекат имаће 223 кревета и обухватаће више болничких одјељења и неколико дневних болница.

Предвиђена је медицинска опрема која треба да задовољи стандарде модерне болнице изграђене у складу са посљедњим технолошким достигнућима, по високим медицинским стандардима и адекватна за пружање планираних медицинских услуга.

Комплекс ће садржавати и пратећи објекат техничког блока, надстрешницу за санитетска возила, као и припадајуће колске и пјешачке комуникације заједно са паркинзима и зеленим површинама.

Подијели...
Извор
СРНА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!