Република Српска

Вишковић руководиоцима дао рок до 31.12. да „нерадницима“ подијеле отказе. У супротном смјене

Министри у Влади Републике Српске и директори републичких управа и управних организација у обавези су да до 31. децембра раскину уговоре о раду са свим лицима која се воде као запослена у њиховим институцијама, а не појављују се и не долазе на радна мјеста, наводи се у допису из Кабинета предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића.

У допису се истиче да је о наведеном потребно доставити писмени извјештај у Кабинет предсједника Владе до краја ове године.

„Уколико се након задатог рока установи да се и даље таква лица налазе у радном односу, одговорна лица-руководиоци биће санкционисани, а то значи разријешени функција на којима се налазе“, истиче се у допису који је потписао шеф Кабинета предсједника Владе Жељко Ђурић.

Министарства која у свом саставу имају републичке управе и републичке управне организације дужна су да их упознају о овом допису.

Допис је упућен свим министарствима, те директорима Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове, Републичке управе за инспекцијске послове, Републичке управе цивилне заштите, Републичког секретаријата за законодавство, Агенције за државну управу, Републичког секретаријата за расељена лица и миграције, Џендер центра, в.д. правног представника Канцеларије правног представника, као и директорима Службе за заједничке послове Владе Републике Српске, Хеликоптерског сервиса и Угоститељског сервиса Републике Српске.

Подијели...
Извор
ГЛАС СРПСКЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!