Република Српска

Додик: Директори јавних предузећа имају рок од 7 дана

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да ће одговорност бити кључна ријеч у наредном периоду када је ријеч о функционисању јавног сектора.

“Морамо да направимо нови приступ у овим годинама у вези са функционисањем јавног сектора и одговорности према тим питањима”, рекао је Додик новинарима на Јахорини.

Одговарајући на питање новинара зашто је тек сада дошла иницијатива за отказе за све запослене у јавном сектору који не долазе редовно на посао, Додик је рекао да је таквих иницијатива било и раније, али да је очигледно сада постало неки јавни фокус.

“Директори у јавним предузећима имају седам дана да то заврше, а након тога лете они. Ми ћемо направити систем контроле који ће показати у сваком предузећу на који начин се то дешава”, навео је Додик.

Он је рекао да не зна из ког разлога се то дешавало и колико тога има.

“Сачекајмо седам до 10 дана и саопштићемо вам број таквих. Нема правдања за то. Кад се нешто појави ми реагујемо, а док то не дође до нас не можемо реаговати”, навео је Додик.

Он сматра де је много више приче о томе у јавном дискурсу него што стварно постоји, истичући да то питање мора да буде ријешено, било оно маргинално или масовно.

“Одговорност ће бити кључна ријеч у наредном периоду”, поручио је Додик.

Додик је изјавио јуче у Бањалуци да ће бити повећан степен одговорности, прије свега јавне управе и да ће бити ријешено питање људи који нису захвални на томе што раде на неком од мјеста у јавној управи.

Подијели...
Извор
СРНА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!