Федерација БиХ

Најављене ригорозне мјере против Фејс телевизије. РАК покренуо поступак

Директор Регулаторне агенције за комуникације БиХ Драшко Милиновић најавио је ригорозне мјере против Фејс телевизије, чији је власник и директор Сенад Хаџифејзовић током разговора са гостом у емисији упитао да ли би требало се Милорад Додик “смијени, смири или убије”.

Милиновић је рекао да је РАК данас по службеној дужности покренуо поступак против тог медија.

– То ће бити скраћени поступак с обзиром да је, на први поглед овога што се десило, и те како јасно да је прекршен Кодекс о пружању аудио-визуелних медијских услуга и медијских услуга радија – рекао је Срни Милиновић.

Према његовим ријечима, на први поглед је видљиво да је прекршено још много подзаконских аката Агенције.

– Ове ствари које смо нажалост видјели у медијском простору БиХ, првенствено Фејс телевизији су недопустиве и РАК их неће дозволити – навео је Милиновић.

Милиновић је најавио да ће врло брзо, чим се скраћени поступак заврши, бити изречене одговарајуће мјере и санкције.

– У комуникацији са колегама из подручја емитовања већ смо у првој анализи видјели да ће оне бити ригорозне. И могу да најавим ригорозне мјере да се овакве ствари више никада не би десиле – додао је Милиновић.

У случају да се то понови, каже Милиновић, крајња мјера је суспензија програма и одузимање дозволе.

– Ово сад је нешто што ће вјероватно ићи ка највишој могућој новчаној казни с обзиром да је то прва мјера упозорења да се овакве ствари не би дешавале, али уколико се овако настави, ми смо кроз наше анализе у РАК-у већ видјели да Фејс телевизија прелази одређене границе, бојим се да ћемо посегнути за најригорознијим мјерама које су нам Закон о комуникацијама и сва наша правила дали као надлежност да дјелујемо – додао је он.

Власник и директор сарајевске Фејс телевизије Сенад Хаџифејзовић је, током разговора са гостом у емисији о томе шта да се ради са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, упитао да ли је рјешење да се “смијени, смири, убије?”.

Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!