Избори 2022

ЦИК одбацио захтјев за поништавање избора у Републици Српској (ВИДЕО)

Централна изборна комисија БиХ вечерас је на хитној сједници одбацила захтјев Јасмине Агановић за поништавање избора у Републици Српској.

ЦИК је једногласно одбацио као недопуштен овај захтјев Агановићеве, која је тражила да се пониште избори у Републици Српској.

Одбачени су као недопуштени и захтјеви Листа правда и ред – Небојша Вукановић, који је тражио да се изврши контролно бројање гласачких листића за Народну скупштину Републике Српске, те захтјев БОСС-а за поништавање избора за Предсједништво БиХ.

Као преурањен одбачен је низ захтјева појединаца и странака за све нивое власти и поједине општине, јер, како је речено, они се могу подносити тек када се утврде резултати избора.

Предсједник ЦИК-а БиХ Суад Арнаутовић заказао је нову хитну сједницу ЦИК-а на којој ће се утврдити и објавити резултати општих избора у БиХ.

Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!