Избори 2022

Опозиција се обратила из Београда: Ко се боји пребројавања, тај је учествовао у изборним преварама

Наши подаци кажу да се ради о прекрајању изборне воље више од 65.000 гласова, поготово у неким срединама гдје су направљене огромне разлике за Милорада Додика. Имамо огроман броје наважећих листића, дописивања гласова кандидатима који уопште не постоје. Ко год се боји изборних пребројавања, тај је учествовао у изборним преварама.

Ово су поручили представници Српске демократске странке и Партије демократског прогреса на прес конференцији одржаној у Београду, преносе Независне новине.

Бранислав Бореновић, предсједник ПДП-а, рекао је да се током ноћи избора у БиХ десила брутална изборна крађа, а таквих примјера је, како тврди, на стотине у Републици Српској.

“Када погледате те листиће, видите да су то листићи на којима је било уписано име нашег кандидата Јелене Тривић. Зато смо ишли са приговорима према ГИК-у и ЦИК-у БиХ да се све то провјери”, навео је Бореновић, додајућу да опозиција захтијева да се утврде сви налогодавци, јер је изборна корупција увод у све.

Милан Радовић, замјеник предсједника СДС-а, истакао је да је основна ствар који сви грађани треба да знају јесте да је изборни процес грубо прекршен након што су се затворила бирачка мјеста.

“Посебно када је у питању гласање за предсједника Републике Српске. На појединим мјестима тек смо прелиминарне резултате добили ујутру, а оно што смо имали са терене прије прекида комуникације и изборног процеса говорили су да Јелена Тривић води између 14-15.000 разлике”, казао је Радовић.

Према његовим ријечима, постоје бројни докази о изборним преварама.

“Ми смо одмах ишли према ЦИК-у да се гласови броје, јер ко зна шта је све запечаћено у тим гласачким врећама. Ти гласови се морају пребројати, а остатак бирачког материјала мора да се сравни јер имамо отворене сумње да се ти бројеви неће слагати са оним што је унесено у евиденције”, нагласио је Радовић и подсјетио да грађани који су се окупили два пута у Бањалуци показали да не желе да буду преварени на изборима.

“Бројање гласова се врши на јавном мјесту и не видимо да би некоме требало сметати да се утврди стварно стање”, истакао је Радовић.

Подијели...
Извор
НЕЗАВИСНЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!