Избори 2022

Бањац: Немој некоме да пада на памет да прекраја вољу Републике Српске и њених грађана

У Бањалуци је данас одржан странака владајуће коалиције коју чине СНСД, Социјалистичка партија, Уједињена Српска, Демос, НПС и НДП.

Лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је, послије састанка, да је након одлуке ЦИК-а о поновном пребројавању гласова за предсједника Републике Српске потврђено јединство владајуће коалиције у Републици Српској, поручујући да „свако отимање права Републици Српској значи њену дестабилизацију“.

Потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић истакла је да се не плаше пребројавања гласова, али да не подржавају пребројавање на основу незаконито донесене одлуке.

– Наредба ЦИК-а је неутемељена и незаконита – рекла је Цвијановићева, називајући ову одлуку манипулативном.

Предсједник НПС-а Дарко Бањац рекао је да „неко очито жели да грађани Републике Српске бирају предсједника толико пута док не буде изабран њихов кандидат“, упркос томе што су грађани већ изабрали побједника.

– Први пут Република Српска не може да броји своје гласове, јер Сарајево треба да броји. Немој некоме да падне на памет да прекраја вољу Републике Српске и њених грађана – рекао је Бањац.

Генерални секретар ДЕМОС-а Боран Босанчић рекао је да ова странка подржава избор Милорада Додика за предсједника Републике Српске, без обзира на, како је рекао, незаконите одлуке ЦИК-а.

Лидер СП-а Петар Ђокић истакао је да незаконите одлуке ЦИК-а упућују на намјере стварања кризе, поручујући да се владајућа коалиција у Српској не плаши пребројавања гласова јер је јасно ко су изборни побједници.

Предсједник НДП-а Драган Чавић рекао је да је ЦИК донио политичку одлуку, поручујући да ће владајућа коалиција реаговати тако што ће искористити сва правна средства у оквиру Изборног закона и других норми.

Лидер Уједињене Српске Ненад Стевандић изразио је наду да ће правосудне институције наредбу ЦИК-а ставити ван снаге.

Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!