Избори 2022

Поновљено бројање гласова у Бијељини. На три бирачка мјеста jедна партија оштећена за 198 гласова

Градска изборна комисија Бијељина је након прегледа и уноса података са свих бирачких мјеста са подручја града Бијељина на неким бирачким мјестима констатовала одређене неправилности. Како би елиминисали све недостатке ГИК Бијељина поднијела је захтјев Централној изборној комисији Босне и Херцеговине којим се тражило поновно бројање изборних резултата са неколико бирачких мјеста са подручја града Бијељина. Овај захтјев је одобрен па се јуче, у дворани Гимназије приступило исправљању уочених пропуста.

Поновљеним бројањем гласова на три бирачка мјеста у Бијељини утврђене су направилности којима је драстично оштећен СНСД и гласови приписани опозицији, рекао је данас Срни члан Главног одбора СНСД-а из Бијељине Александар Ђурђевић и одбацио покушај опозиције за прекрајања изборне воље на улици.

– На бирачком мјесту 011 СНСД је оштећен за 50 гасова, ПДП-у је додато 26 гласова. На бирачком мјесту 027 СНСД је оштећен за 54 гласа за Народну скупштину Републике Српске и 51 глас за Парламентарну скупштину. На бирачком мјесту 168 на записнику за Народну скупштину СНСД-у је уписано нула гласова, након поновљеног бројања СНСД је имао 43 гласа – навео је Ђурђевић.

Истичући да СНСД има око 100.000 гласова предности за српског члана Предсједништва и за Народну скупштину, око 150.000 гласова предности за Представнички дом Парламентарне скупштине и око 30.000 гласова предности кандидата за предсједника Републике Милорада Додика у односу на Јелену Тривић, Ђурђевић је оцијенио да је немогуће да тај огроман контигент гласова буде споран.

– Грешке су се дешавале и на штету СНСД-а, што показује поновљено бројање гласова на три бирачка мјеста у Бијељини, гдје је на сва три драстично оштећен СНСД. Било је поновљено бројање, исправило се, као што ће се исправити и ако има негдје друго сличних ситуација – рекао је Ђурђевић.

Он је додао да је на сваком бирачком мјесту било најмање 20 посматрача и да апсолутно није могућа махинација коју као изговор наводе из опозиције.

Напомињемо да је у Бијељини ЦИК БиХ издао наредбу за поновно бројање гласова са 13 Бирачких мјеста те да резултати са осталих мјеста још нису познати. Билећа Online ће објавити резултате чим буду познати јавности.

Подијели...
Извор
СРНАБилећа Online

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!