Избори 2022

Ухапшени чланови бирачког одбора

Пет лица у Новом Граду ухапшено је због сумње да су на бирачко мјесто унијели велику количину попуњених гласачких листића, а наредбу за хапшење Министарству унутрашњих послова Републике Српске дао је главни тужилац БиХ Миланко Кајганић у координацији са главним тужиоцем Окружног јавног тужилаштва Приједор Младеном Митровићем.

С обзиром да је међу изборним листићима било и гласачких листића за изборе на нивоу БиХ, као и Републике Српске, координисано су дјеловали Тужилаштво БиХ и Окружно јавно тужилаштво Приједор, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

У заједничким активностима договорено је да ће ухапшена лица у законском року бити предата Тужилаштву БиХ, а у координацији са Централном изборном комисијом БиХ биће договорене потребне активности како би се на наведеном биралишту релизовао законит изборни процес.

Главни тужилац Окружног јавног тужилаштва Приједор Младен Митровић изјавио је раније Срни да је пет лица из бирачког одбора Хозићи у Новом Граду лишено слободе због сумње на кривично дјело изборна превара.

Општинска изборна комисија Нови Град смијенила је бирачки одбор на бирачком мјесту Хозићи, гдје су утврђене неправилности, односно означени гласачки листићи за све нивое власти.

Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!