Избори 2022

Почео изборни дан. У Билећи се гласа без проблема. Смијењен бирачки одбор у Новом Граду због означених листића за српског члана предсједништва

Данас се у Републици Српској и Федрацији БиХ одржавају Општи избори.

Из Централне изборне комисије саопштено је да су бирачка мјеста отворена у 7.00 часова, а са радом су почела и 352 мобилна тима.

– Поједина бирачка мјеста у БиХ нису отворена тачно у 7.00 часова. Разлози су уобичајени као и на раније одржаним изборима: нису на вријеме извршене припреме за отварање бирачког мјеста, недолазак или кашњење чланова бирачког одбора и слично – наводи се у саопштењу.

Кашњења у отварању бирачког мјеста су била у просјеку од 15 до 30 минута.

Биралишта у Билећи отворена су јутрос на вријеме, а право гласа има 10.020 бирача, потврђено је Срни у Општинској изборној комисији /ОИК/ Билећа.

Бирачи ће гласати на 25 редовних гласачких мјеста и једном мјесту за гласање у одсуству, а формирана су и два мобилна тима.

Општинска изборна комисија (ОИК) Нови Град смијенила је бирачки одбор на бирачком мјесту Хозићи, гдје су утврђене неправилности и није почело гласање.

Случај се односи на доношење два бунта означених гласачих листића на бирачко мјесто 007Б051. На означеним листићима заокружен је кандидат за српаког члана предсједништва Војин Мијатовић.

Чланови ОИК-а су посјетили бирачко мјесто у Хозићима и утврђене су неправилности, означени гласачки листићи за све нивое власти. О свему су обавијештени Централна изборна комисија, полиција и тужилаштво – рекао је Срни предсједник ОИК Љубан Кнежевић.

Одзив бирача до 11,00 часова саопштићемо на конференцији за новинаре у 12.00 часова – закључује се у саопштењу ЦИК-а.

Подијели...
Извор
ЦИКСРНА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!