Србија

У Крагујевцу ће се производити електрични “Цитроен Ц3”

У српској фабрици аутомобила у Крагујевцу ће се производити од краја 2024. године заменски модел за “Фијат Панду”, развијен на бази новог Цитроен Ц3 који ће бити потпуно електрични, објавио француски портал Ларгус специјализован за ауто индустрију, истичући да је то званично.

У информацији под насловом “Подаци о српском рођаку Цитроена Ц3″, наводи се да се”Фијат Панда” производи у фабрици у Италији и да ће се његова замена склапати у фабрици у Србији.

Даље се додаје да су шеф “Стелантиса” Карлос Таварес и предсједник Србије Александар Вучић потписали уговор о производњи новог електриччног возила и о улагању од 190 милиона евра у модернизацију фабрике.

Такође се напомиње да ће тај модел у Европи имати само електричну верзију, и да ће се продавати и у Јужној Америци. Модел ће бити дужи од “Фијата Панде” који је дуг 3,69 метара. Дужина новог електричног модела ће бити четири метра.

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!