Избори 2022

Принц Филип разговарао са Додиком. Пожелио срећу на предстојећим изборима

Принц-насљедник Филип Карађорђевић разговарао је јуче са српским чланом Предсједништава БиХ Милорадом Додиком, саопштено је из кабинета принца Филипа.

Принц Филип је изразио спремност да заједно са супругом Даницом и њиховом “Краљевском Фондацијом” интензивније ради са Владом Републике Српске на пројектима у области очувања културно-историсјког насљеђа везаног за династију Карађођевић, као и у области екологије и заштите животне средине.

На тај начин, принчевски пар ће наставити афирмацију и промоцију Републике Српске у свијету.

– Захвалан сам предсједнику Додику и на досадашњој сарадњи и привржености поштовању и његовању културе и традиције везане за династију Карађорђевић. Примјер добре праксе коју је изњедрила досадашња сарадња је и почетак обнове девастираног летњиковца краљевске породице у Хан Пијеску, која је била једно од омиљених мјеста за одмор Краља Александра I и његове породице – истакао је принц Филип.

Како принц истиче, бројне рођаке и пријатеље из краљевских породица широм свијета, угостио би управо у Републици Српској.

– Република Српска његује културу сјећања и има прегршт локалитета који су историјски везани за династију Карађорђевић које треба представити свијету, а у циљу њихове промоције. У будућности бих бројне рођаке и пријатеље из краљевских породица широм свијета угостио у Републици Српској – закључио је принц Филип.

Принц је на крају разговора Додику пожелио срећу на предстојећим изборима.

Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!