Избори 2022

Не постаје се Србином у кампањи

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да инсистирање на његовим односима са предсједником Хрватске Зораном Милановићем, за кога је Република Српска политичка чињеница, синхронизовна политичка операција опозиције из Српске са муслиманским политичким партијама.

– Република Српска је тако дочекала да муслиманске ставове у Српској најватреније бране назови српски политички представници. Да није било мене нико из опозиције не би знао ни када, ни ко је над Србима починио злочин и бар мени није никада био проблем да ствари назовем правим именом – рекао је Додик.

Он је у изјави за Срну нагласио да готово хистерично потенцирање односа са Републиком Хрватском, која у потпуности поштује Дејтонски споразум и Републику Српску, излази из оквира политичког и поприма облике психопатолошког.

– СДС и ПДП су добили истраживања према којим их грађани Српске не доживљавају као патриоте, па су брже боље угурали Јелену Тривић у “Мали Зејтинлик”, гробље најбољих српских синова, а онда свим грлима која имају почели су да узвикују “Додик се састао са Милановићем” – истакао је српски члан Предсједништва БиХ.

Додик је нагласио да СДС и ПДП немају ниједан конкретан одговор на конкретан национални, социјални или економски изазов.

– Повјеровали су да ће бригада Кристијана Шмита постати српска политичка понуда ако Тривићеву усликају у гробљу “Мали Зејтинлик”, а хорски ударе на односе са Хрватском. Не постаје се Србином у предизборној кампањи, нити негирајући туђи патриотизам – поручио је Додик.

Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!