Избори 2022Невесиње

Додик на трибини у Невесињу: Овдје увијек долазим са поштовањем невесињског карактера и посвећености нацији (ФОТО/ВИДЕО)

Савез независних социјалдемократа (СНСД) одржао је синоћ трибину пред препуном двораном „Невесињка“ у Невесињу.

Српски члан Предсједништва БиХ и кандидат за будућег предсједника Републике Српске Милорад Додик рекао је да у Невесиње долазе да поднесу извјештај о свим великим пројектима који су завршени, али и да обећају да ће наставити путем развоја.

ФОТО:СНСД

„Добри људи Невесиња заслужују ово јер су кроз нашу историју дали значајне жртве у различитим периодима, од Невесињске буне до Отаџбинског рата када је Невесињска бригада отишла у историју својом одбраном. Овдје ће у наредним годинама бити велико инвестиционо подручје. Градиће се Дабар, соларне електране, вјетроелектране, градићемо болницу и прошириват вртић, спорт…“, рекао је Додик.

Додик је грађанима Невесиња рекао да овдје долази увијек са великим поштовањем због невесињског карактера и посвећености нацији.

Подсјетио је на све људе који су се у Невесињу борили за боље сутра, као и на све борбе кроз историју, посебно оне у задњем рату и додао да свим борцима требамо бити захвални.

Додик је рекао да политичари вриједе по ономе што оставе иза себе, а да они имају шта оставити.

„Ако ништа сваки дан овога љета у Невесињу је било воде а тако то није било раније. Кажу да је то нормално, али било је нормално и раније, али воде није било“, рекао је Додик и подсјетио да је предсједнику Србије Александру Вучићу када је тражио од њега помоћ прво затражио помоћ за Невесиње јер осјећа дуг према Невесињу.

„Немамо ми луксуз нити један дан за оне који се играју политиком. Нема овај народ ту привилегију. Када сам био у неизлазној ситуацији сјетио би се вас који сте ми дали глас…Ја нисам човјек који издаје и блефира. Ја блефирам пред странцима, али пред вама не блефирам“, рекао је Додик.

Додик је рекао да је забринут за вријеме које долази и које не зависи од нас али може да направи многе проблеме.

„Овој Републици требају сигурна власт и сигуран двојац“, рекао је Додик и подсјетио на све, како каже, лоше ствари које ради опозиција и њихови страни ментори. Додик је рекао и да му је предсједник Русије Владимир Путин рекао да Русија никада неће оставити пријатеље.

„Република Српска није ту да некога провоцира. Морамо да се одбранимо од онога што долази“, рекао је Додик и додао да многе понуде Европе које за српски карактер нису прихватљиве власт Српске неће прихватити.

Рекао је да неће никада довести народ у рат и нестабилност.

„Можемо да изнесемо проблеме који нам долазе. Кључни проблем ће бити храна и енергије. Хране имамо, а имамо и енергије и више него што нам треба“, рекао је Додик и додао да ће и будућим инвеститорима дати повољнију енергију што ће их привући.

„Први са којим будем разговарао покушаћу га усмјерити на Невесиње“, поручио је Додик и подсјетио да је радио све да се повећају плате у свим областима и да треба на томе још радити. Подсјетио је на помоћ борачкој популацији и да је исплаћена накнада за 243.000 бораца.

Додао је и да ће у понедјељак бити исплаћено по 1.000 марака за свако дијете погинулог борца које није запослено. Подсјетио је и да се пензије редовно исплаћују и повећавају, али и да слиједи још по 100 марака за пензионере.

„Наша обавеза је била да радимо и добро сарађујемо са народом. Наша обавеза је да чувамо добре односе са Србијом. Разговарамо са Русијом. Имамо добре односе са нашим пријатељима у свијету. Ми не вјерујемо у БиХ. Она је нама оптерећење у свему и мораћемо то да рашчистимо. Када дође тај тренутак Милорад Додик и Жељка Цвијановић ће знати шта да ураде, а ви ће те једне зоре осванути у нечему сасвим другом. Зато дајем завјет да ћемо доћи опет у Невесиње и обезбиједит додатних 5-6 милиона додатних средстава у наредних три четири године за општину за оно што треба да ријеши“, рекао је Додик и додао да Српска није никоме дужна и да је данас најмање задужена у региону.

Додик је на крају рекао да Српска треба сигурну власт.

„Срби знају да без државе нема слободе и да смо имали државу на овим просторима не би нас Усташе побиле у Другом свјетском рату и зато се морамо борити за нашу државу а наша држава се овдје зове Република Српска“, рекао је Додик.

ФОТО:Инстаграм/Жељка Цвијановић

Предсједница Републике Српске и кандидат за српског члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је да власт Српске долази пуног срца у Невесиње јер знају шта су урадили овдје.

„Хвала вам за велике побједе које смо заједно донијели и за Невесиње и Херцеговину и нашу Републику Српску. Упознала сам овдје дивне и честите људе и увијек сам знала да се повјерење не смије издати и зато га никада нисмо издали. Данас овај град изгледа неупоредиво боље него прије. Људи заслужују то али и наша Република“, рекла је Цвијановић и додала да су бранили Српску и институције да би могле да се саме бране од разних насртаја.

Цвијановић је подсјетила да је власт чувала надлежности, али и повећавала плате, пензије, побољшала живот у свим областима.

„Очували сте својим избором институције Републике Српске, очували сте Републику Српску и зато свако наше окупљање је само добар знак за Српску. Треба нам још једна побједа“, рекла је Цвијановић и додала да зна да ће и овога 2.октобра добити потврду да је опет добила подршку у Невесињу.

Цвијановић је рекла да се ни она, ни Додик ни било ко из СНСД-а не боји да се бори за Републику Српску.

„Милорад Додик нема протукандидата јер он управља процесима. Немам ни ја протукандидата јер је Мирко Шаровић сав свој живот провео као кукавица са главом забијеном у пијесак, а Жељка Цвијановић се борила и никада ми није било мрско да браним интересе Српске. И сада ћу у Сарајеву бити десна рука свим нашим људима јер смо ми тим. Српска не може напријед ако има расцјепкану власт и ако им је важније да се правдају амбасадорима а не вама, јер смо ми вама одговорни“, рекла је Цвијановић.

Додала је да ће од снаге СНСД-а и коалиције зависити снага Републике Српске.

Премијер Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је захваљујући Миленку Авдаловићу и Илији Таминџији постао један од Невесињаца на што је поносан.

Вишковић је рекао да је најважније да човјек има јак тим, а да Невесиње има тим предвођен Авдаловићем, Таминџијом, Уљаревићем и да резултати не могу изостати.

„Ово што смо радили то је иза нас, а наша визија је свијетла будућност а та будућност је да градимо објекте у Невесињу које ће дати бољи живот и нашим унуцима и праунуцима. То су капитални инфраструктурни пројекти који ће повећати бар за трећину постојећи буџет општине. Ту је Дабар о коме се прича посљедњих 50 година. За мање од 20 дана имаћемо потписан уговор са Кинезима за изградњу хидроелектране у Дабру“, рекао је Вишковић и додао да је потписао концесију за изградњу соларне електране у Невесињу која је највећа соларна електрана која се гради. Подсјетио је и на вјетроелектрану и бројне друге пројекте који се реализују у Невесињу и Херцеговини.

„Све су су то пројекти који ће вама и вашој дјеци обезбиједити будућност“, рекао је Вишковић и додао да свима мора бити јасно да душмани нападају само честите Србе који бране Српску и интересе Срба. Позвао је Невесињце да дају подршку Милораду Додику и Жељки Цвијановић и свим кандидатима на листама за Парламент БиХ и Народну Скупштину Републике Српске јер су то људи који су доказали да се знају борити за своју заједницу и за српски народ.

ФОТО:Топ Портал

Народни посланик Илија Таминџија који ужива велику подршку Невесињаца је подсјетио на бројне пројекте који су проведени у посљедњим годинама, од дворане, цеста, водовода, обнове школе, електро мреже, културе, расвјете…

„Иза нас су дјела којима се поносимо и то нам даје додатну енергију за даље. У Херцеговини се цијене људи и анализира породица. Циљ нам је да иза нас остану резултати за будуће генерације и будућност. На многе пројекте се чекало више деценија и позивам вас да више вјерујете својим очима него ушима“, рекао је Таминџија.

Поручио је да Невесиње у будућности очекују бенефити дупло већи од садашњег буџета и да грађани неће осјетити енергетску кризу која ће трести свијет.

„Једино јединствени можемо успјети. Свађе нам не требају“, рекао је Таминџија и додао да власти сада треба подршка грађана да би наставили пројекте који су започети.

Позвао је грађане да подрже Жељку Цвијановић како би и она имала обавезу да када ступи на нову функцију пружи подршку Херцеговини и  одблокира пројекте који су блокирани.

„Прије Милорада Додика овдје се није ништа радило и он ће овдје имати огромну подршку што ће нам помоћи и наши коалициони партнери“, рекао је Таминџија и додао да грађани који до сада нису гласали сада знају за кога ће гласати и да су сада њихов збор Додик и Цвијановић.

Носилац листе за Народну Скупштину Републике Српске из Изборне јединице 9 Лука Петровић рекао је да они не изговарају ријечи које су само пука обећања већ ријечи које носе пројекте и програме.

„Овај град је непрепознатљив од прије десет година и данас. Сређен је, умивен, освијетљен. Дошло се до многих села, до црква. То је оно што остаје иза ријечи СНСД-а и руководства СНСД-а“, рекао је Петровић што је подржано великим аплаузом.

Подсјетио је Невесињце да опозиција нуди погане ријечи и подметања.

„Невесиње је ноћас измјерило. Нећемо подржати празне приче и визију коју нема друга страна. Подржите Милорада Додика и Жељку Цвијановић. Важно је да и ви који сте прави радници подржите праве људе који раде“, рекао је Петровић додајући да тандем Додик-Цвијановић јесте једини прави избор.

„Много је било приче да се неће градити тунел Дабар а данас најдужи тунел на Балкану пробила Република Српска, 12,1 км. То је подухват који су подржали Додик и Цвијановић и то треба да имамо на уму. Многи су овдје владали прије нас, али никада Невесиње није имало ово што има сада. Никада није Невесиње било увезано Са Српском и Србијом као сада“, рекао је Петровић.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Невесиње Милосав Уљаревић рекао је да се много радило у протеклом периоду, да су се правиле неке грешке у раду, али да је много урађено.

„Када сам прије пет -шест година питало дали смо спремни на промјене био је велики аплауз. Сада аплаудирајте за те људе. То су Додик, Цвијановић и Илија Таминџија“, рекао је Уљаревић додајући да је данас избор лак.

„Успјели смо да градимо једно боље Требиње и Невесиње. Да би то успјели повезали смо се са републичким институцијама, са Требињем и захваљујући Милораду Додику увезали смо се са Србијом чија је подршка видљива на сваком кораку“, рекао је Уљаревић и обећао да ће СНСД радити за боље Невесиње. Позвао је грађане да подрже Илију Таминџију који, ако каже, „брани образ Невесиња у институцијама Српске“, али и да подрже Милорада Додика и Жељку Цвијановић.

Начелник Општине Невесиње Миленско Авдаловић рекао је да је Невесиње у протеклих шест година добило све што је тражило од институција Српске.

„Невесиње је у задњих 6 година препорођено и изграђено. Никада нисмо имали бољу сарадњу са Србијом. Три милиона евра је у посљедње двије године потрошено на инфраструктуру у Невесињу, реконструисали смо дворану, Дом културе, двије главне улице, пут за Берковиће, кружне токове, водовод Удбина-Невесиње, пречистач воде…“, рекао је Авдаловић додајући да ниједна општина није имала толико на располагању као Невесиње.

Авдаловић је рекао да је Вишковић ком сада треба подршка потписао много докумената у послао много новца у Невесиње. Авдаловић је Невесињцима рекао да за њих број 1, када су у питању избори за Народну Скупштину Републике Српске, треба бити Илија Таминџија, али и Луку Петровића који носи листу СНСД-а из ИЗ 9. Авдаловић је позвао Невесињце да подрже Жељку Цвијановић и Милорада Додика и да неће погријешити.

Подијели...
Извор
ТОП ПОРТАЛ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!